Kapela,ktorá prišla,aby nielen zaspievala,ale povzbudila a dokázala,aký dobrý je Pán.

Zavítali medzi nás 28.9.2013 a priniesli so sebou niečo neuveriteľné. Niečo, čo v nejednom človeku zanechalo skvelé spomienky, motiváciu ako žiť ďalej, ale o tom už....


Spomienky, ktoré kapela zanechala v mladých:
 
,,Na koncert eSPé som sa tešila už asi tri mesiace dopredu. Mala som úplne skvelé pocity. Božia blízkosť bola neskutočná. Celý večer sa niesol v Jeho prítomnosti. Využila som aj možnosť modlitby od modlitebníkov, ktorí prišli. Bolo to naozaj niečo úžasné. Famózny večer s mojimi priateľmi a s tým Najlepším. Ako bolo spievané v jednej piesni : "Nech je uvoľnená svätá radosť v nás", tak sa aj tieto slováa naplnili a naozaj svätá radosť bola uvoľnená. Neopísateľný pocit. Som vďačná za ten večer, za všetkých organizátorov a kapele eSPé, že prišli a aj svojou hudbou a slovom priniesli Jeho medzi nás - všetkých zúčastnených."

Kika, 17r.


Čo sa týka mojich matných spomienok,pocitov z koncertu,tak som si ho osobne moc neužila,keďže som mala na starosti shop,ale dotiahla som na túto akciu aj bratrancove deti.Najmä tej 14-ročnej dcére sa moc nechcelo,keďže to bola kresťanská = vopred nudná akcia. Tak som jej zohnala prácu v šatni a mrzelo ma,že bola mimo sály, a teda skoro nič nepočula. Tak som si vzala chvíľu pauzu a dotiahla ju na svedectvá,lebo myslím,že tie vtedy najviac potrebovala počuť. počas počúvania som u nej nevidela akúkoľvek emóciu, len krútenie hlavou nad Kikiným výskanim a tancom. Ani na modlitbu príhovoru za jej otca nechcela ísť. Po koncerte sme vyšli zo sály baliť veci,keď v tom ona ožila a úplne bola nadšená,šťastná a nadšená tým, čo zažila. Zrazu tú nudnú kapelu obdivovala,milovala,zohnala od každého podpisy a neplytvala superlatívmi.Ona moc nie je ten typ,ktorý zdieľa svoje emócie či sa ozve v dave, ale zrazu nemala problém sa porozprávať s Marekom,ísť za všetkými členmi a vziať do ich dedinskej školy plagáty a nálepky. Začala plánovať,ako by kapelu dostala na ich školu. Dokonca chcela osloviť ich p. kaplána, čo som ja len neveriacky počúvala. Myslím, že jej to otvorilo nielen chápanie,oči, ale hlavne srdce a prelomilo predsudky. Bola som za ňu veľmi vďačná a domáha sa,aby som ju vzala na ďalšie ich koncerty a chcela by ísť na ich chatu. Ja som bola na modlitbe príhovoru a bolo úzasné,ako Zuzka trafila každú moju charakteristiku,či každý môj vtedy prežívaný pocit a strach. Deň za dňom po tej udalosti som jasnejšie cítila,akú obrovskú silu a hlavne motiváciu mi od Ducha Svätého vyprosili.Proste pecka!
Majka, 23r.
´
,,Pre mnohých z "realizačného tímu" to začalo deň pred koncertom. No pre mňa asi dva týždne pred ním. Vytvoriť plagát, ktorý by zaujal aj tých, ktorí o skupine eSPé ešte nepočuli. Neviem či sa mi to podarilo, ale bol som prekvapený účasťou. Taktiež sa mi dostalo za úlohy zodpovedať aj za technickú stránku. Tomu predchádzalo prečítanie požiadaviek a telefonát s ich zvukárom, čo bola pre mňa prvá veľká česť. Až potom nastal stres z mojej strany. No po príchode členov a ich skvelej nálade, všetko zo mňa opadlo. Trocha sa to vrátilo na mládežníckej sv. omši, kde som robil zvukára ja a ten ich si zjavne pomyslel, ešte že to nezvučí ten chalan Ale späť. Nakoľko som skupinu poznal prevažne vďaka projektu GODZONE, vedel som, že môžem čakať, niečo čo v našom meste ešte nebolo. A to sa naozaj podarilo. Ako kameraman tohto videa som mal dobrý výhľad. Videl som napr. znudených birmovancov ako sledovali a počúvali, videl som starších ľudí sa zabávať na pre nich moderný štýl hudby, videl som po svedectvách na tvárach mnohých slzy... No nevidel som, že by niekto odchádzal smutný. Preto ďakujem Bohu za to, že poslal do našej farnosti eSPé, aby zasiali semienko viery, nádeje a lásky do každého účastníka. Preto dúfam, že to nebolo naposledy."
Martin, 22r.

 

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup