Nick Vujicic sa narodil bez rúk a bez vyvinutých nôh. Zo začiatku to bolo pre neho ťažké, ale nakoniec sa naučil nielen sa vyrovnať so svojou situáciou, ale aj ju využiť. Pre niekoho by bolo podobné postihnutie neprekonateľnou prekážkou, pre Nicka to bola možnosť, ako inšpirovať ľudí. Keď pred vás príde zdraví človek a začne vám hovoriť o tom, ako sa musíte postaviť v ťažkých životných chvíľach na nohy, nie je to nič významné. Keď pred vás príde človek, ako je Nick a doslova spadne, ale postaví sa naspäť, vtedy si niečo naozaj uvedomíte.

 

"Nick Vujicic – Situácia je taká, aká si myslíte, že je."

 

 

 Fascinujúci príbeh mladíka, ktorý dokazuje všetko, v čo magazín Dreamlife verí a čo učí. Nick Vujicic je jasným dôkazom tvrdenia, že úspech a sny sú závislé na životných podmienkach a okolnostiach. Nechajte sa inšpirovať príbehom mladíka bez nôh, bez rúk a napriek tomu šťastným a milujúcim život sám.


NAMIESTO KRÁSNEHO CHLAPČEKA "TRUPÍK"


Keď sa Nick Vujicic pred dvadsiatimišiestimi rokmi narodil, jeho rodičia zostali v šoku, cítili bezmocnosť a obrovské sklamanie. Bez jediného varovania lekárov očakávali krásneho malého chlapčeka, zdravého, so silnými hlasivkami, ako tomu u novorodencov býva. Avšak osud sa s nimi kruto zahral a pripravil smutné prekvapenie. Ich maličký Nick prišiel na svet bez končatín, bez rúk aj bez nôh. V tú chvíľu to bola životná tragédia, s ktorou si nevedeli rady. No ich obetavá láska a veľké srdce samotného Nicka dokázali životnú katastrofu premeniť v najväčšej životné požehnanie.


 


Nick Vujicic, muž bez končatín

Dokáže aj surfovať. (Foto: Internet)

 

PRVOTNÉ SKLAMANIE VYSTRIEDALA VEĽKÁ PODPORA


Rodičia si veľmi skoro uvedomili istú skutočnosť: "Preboha, dosť už tej ľútosti, totot je predsa náš syn! Je nádherný! Len mu chýba niekoľko častí."


Od tohto okamihu sa stali tými najlepšími rodičmi. "Keby som nemal svojich rodičov, vzdal by som svoj život už najmenej stokrát," spomína s úsmevom a viditeľnou dávkou potrebnej pokory. "Vždy ma povzbudili, aby som sa cítil normálny, aby som sa sebavedome rozprával s ľuďmi kdekoľvek a kedykoľvek," pokračuje dvadsaťšesťročný Nick.


Táto zdanlivo tichá podpora z domova ho výrazne ovplyvnila v ďalších neľahkých dobrodružstvách svojho života. Chcelo to obrovský kus odvahy vystúpiť z uzavretej mentálne škatule, vstúpiť do reálneho života a začať vytvárať krásne priateľstvá vo svete predsudkov, škodoradosti a šikanovania.


Sám Nick Vujicic hovorí, že jeho veľmi silná duchovná viera ho už v ranom veku dokázala preniesť cez odpad, ktorý zo svojich úst vypustilo „na jeho účet“ množstvo bezcitných a hlúpych ľudí. Rozhodol sa stať sa Dávidom, ktorý vo svojej mysli a viere skalpuje akéhokoľvek Goliáš, ktorý sa mu postaví. Tým si u spolužiakov a kamarátov začal budovať neotrasiteľný rešpekt.


 


Nick Vujicic, muž bez končatín

Hendikep ho nezlomil. Život si užíva plnými dúškami. Plávanie miluje. (Foto: Internet)

NEMÁ NOHY, NEMÁ RUKY, NEMÁ PROBLÉMY

"Možno nemám končatiny, ale mám odvahu a dokazujem ako silný človek môže byť," znelo vnútorné vyhlásenie. Nick Vujicic je stelesnením princípov, ako rozdrviť akejkoľvek prekážky. Tým sa stal nekonečným zdrojom inšpirácie miliónov ľudí zo všetkých kontinentov sveta a vo svojich dvadsiatich piatich rokoch môže byť oprávnene hrdinom a inšpiráciou pre nás všetkých.


Človek vážiaci menej ako polovicu normálnej ľudskej hmotnosti teraz cestuje po celom svete, prednáša pred státisícami ľudí a svojím životom dáva nádej všetkým, ktorí jeho príbehu otvoria svoje srdcia.


VÝHOVORKY VYSTRIEDALO ODHODLANIE ŽI


Kľúčová otázka však znie: "Má niekto z nás ťažšiu štartovaciu čiaru ako mal Nick Vujicic?" Sotva. A napriek tomu, koľko z nás si denne vymýšľa desiatky výhovoriek typu "Nemôžem, pretože ..." alebo "Nie, pretože ..." a ďalších určite unikátnych dôvodov, prečo práve my nie sme úspešní.


Väčšine z nás netrvá ranná hygiena celú hodinu. Väčšina z nás nenachádza výzvy a prekážky v každodenných úkonoch, ktoré považujeme za úplne samozrejmé. Dokonca ani nepotrebujeme stovky hodín tréningu, aby sme sa naučili obslúžiť pevnú telefonickú linku.


Je možné, že výhovorky sa vám v nasledujúcich okamihoch rozplynú priamo pred očami. Ste pripravení?

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup