V jednej orientálnej krajine žili dve krásne sestry. Prvá z nich sa vydala za sultána a druhá za kupca. Ale , ako tak plynul čas, sultánova žena bola čím ďalej chudšia, unavenejšia a smutnejšia. Jej sestra žila so svojím mužom kupcom vedľa sultánovho paláca a deň za dňom krásnela.

 V jednej orientálnej krajine žili dve krásne sestry. Prvá z nich sa vydala za sultána a druhá za kupca. Ale , ako tak plynul čas, sultánova žena bola čím ďalej chudšia, unavenejšia a smutnejšia. Jej sestra žila so svojím mužom kupcom vedľa sultánovho paláca a deň za dňom krásnela. Sultán si zavolal kupca do paláca. „Ako to robíš?“ „To je jednoduché- kàmim svoju ženu jazykom.“ Sultán vtedy prikázal pripraviť pre svoju ženu kilo ťavích a hovädzích jazykov, dokonca aj jazýčky z kanárika. Ale nič zvláštne sa nedialo. Žena bola stále viac a viac smutnejšia a zatrpknutejšia.

Sultán sa rozčúlil a rozhodol sa že obidve sestry vymení. Svoju ženu poslal kupcovi a za manželku si vzal jej sestru. Kupcova žena však ako kráľovná v paláci veľmi skoro odkvitla. Zatiaľ kým jej sestra v kupcovom dome zanedlho znovu získala svoju krásu a iskru radosti v očiach. Aké tajomstvo sa v tom skrývalo? Kupec sa so svojou ženou každý večer rozprával, vymieňali si svoje príbehy, zážitky a spoločne si spievali.

Čo je vidieť najčastejšie, uvedomujem si že pôvod utrpenia sa najčastejšie vyskytuje v rodinách. Už nemáme ani čas sa pozrieť jeden druhému do očí, pozdraviť sa, usmiať sa na seba a spolu sa potešiť. Každým dňom patríme čoraz menej svojím rodinám a naše kontakty sú čoraz slabšie.

A preto sa nenechajme prevalcovať problémami tohto dnešného hektického sveta, ale čerpajme silu a vieru od Ježiša Krista. Verím , že láska pučí v každom z nás, preto nebojme sa ju všetkým z nej kúsok darovať.

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup