Johnny bol malý chlapec, ktorý šiel na farmu navštíviť starých rodičov.

 Johnny bol malý chlapec, ktorý šiel na farmu navštíviť starých rodičov. Dostal prak, aby sa s ním šiel hrať do lesa, ale tam sa mu nedarilo trafiť do žiadneho terča, ktorý si vyhliadol. Odradilo ho to, tak sa rozhodol vrátiť späť na farmu na obed. 
Ako kráčal k domu, uvidel kačku, ktorú chovali starí rodičia. Len tak v zlomku sekundy vystrelil z praku, trafil kačku a zabil ju.

Veľmi sa zľakol a v panike skryl kačku v kôlni. Až potom si všimol, že jeho staršia sestra Sally ho pozorovala. No nepovedala nič a tak si Johnny vydýchol, že mu na to nik nepríde. 
Po obede stará mama poprosila Sally, aby umyla riad. Ale Sally povedala:"Starká, Johnny mi povedal, že by dnes chcel pomáhať v kuchyni on, však, Johnny?" A potichu mu pošepla: "Nezabudni, že som všetko videla!" Johnny sa veľmi bál, aby ho neprezradila a tak bez slova poumýval riad. 
Neskôr starý otec navrhol deťom, že ich vezme so sebou na rybačku, ale stará mama povedala:" Je mi ľúto, ale Sally potrebujem, aby mi pomohla s večerou." Ale Sally sa iba zasmiala a odvetila." Ale to je v poriadku, Johnny mi vravel, že by rád pomohol namiesto mňa." A znova mu pošepla:"Nezabudni na tú kačku!" A tak Sally šla a Johnny zostal pomáhať. 
Po niekoľkých dňoch, keď Johnny plnil všetky svoje a navyše aj všetky Salline povinnosti, už to nemohol vydržať. Prišiel za starou mamou a priznal sa jej, že zabil jej kačku. Starká si kľakla k nemu, objala ho a povedala:"Srdiečko, ja to viem. Stála som vtedy pri okne a všetko som videla. Ale pretože ťa ľúbim, odpustila som ti to. Iba som sa čudovala, ako dlho dovolíš Sally, aby si z teba robila otroka." 


Možno sa práve teraz trápiš niečím, čo si urobil a nemal si. Ale čokoľvek to je, akokoľvek veľké sú tvoje výčitky alebo strach, potrebuješ vedieť len jedinú vec:pred Bohom sa nemusíš skrývať. Ježiš vtedy stál pri okne. Všetko videl. Ale pretože ťa miluje, už dávno ti odpustil.

Ako dlho dovolíš, aby si z teba tvoj nepriateľ robil otroka? 

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup