Svätá omša spojená so slávnosťou birmovania bude v sobotu 18. júna 2022 o 10.00 hod. v Topoľčanoch. Bude ju sláviť pomocný biskup Nitrianskej diecézy Mons. Peter Beňo.
- V prípade priaznivého počasia bude sv. omša vonku za farským kostol pred jaskyňou Lurdskej Panny Márie. Sedenie bude tam zabezpečené pre všetkých birmovancov a pre všetkých ich birmovných rodičov.
- V prípade nepriaznivého počasia (napr. dažďa) bude sv. omša spolu s birmovaním slávená vo vnútri farského kostola. V tomto druhom prípade, keď by sa muselo ísť do kostola, budú mať prístup do chrámu len birmovanci a ich birmovní rodičia. Avšak v takom prípade, že sv. omša bude v kostole, bude zabezpečený priamy online televízny prenos vysielaný internetom a sociálnymi sieťami. Online prenos však nebude, pokiaľ bude slávenie vonku za kostolom, kedy sa jej môže zúčastniť každý, kto má záujem.

V každom prípade, musia birmovanci a ich birmovní rodičia zaujať pred sv. omšou svoje miesta na sedenie v sobotu najneskôr do 9.45 hod. A pre všetkých účastníkov slávnosti platí, aby mali slušné a nevyzývavé oblečenie. Birmovanci si musia na sv. omšu vziať so sebou birmovný lístok, ktorý dostanú v piatok po sv. spovedi.
 
Túto slávnosť birmovania treba dostatočne dobre pripraviť. Z tohto dôvodu sa v piatok 17. júna 2022 o 15.00 hod. vo farskom kostole v Topoľčanoch uskutoční nácvik birmovancov a ich preskúšanie. Účasť všetkých birmovancov na nácviku je povinná. Následne v ten deň 17. júna 2022 po nácviku od 16.00 hod. bude vo farskom kostole spovedanie najskôr len samotných birmovancov. Každý birmovanec je povinný pristúpiť k sv. spovedi! A po svojej sv. spovedi si v priestoroch farského kostola pri určenom stanovišti vyberie birmovanec svoj vlastný vytlačený birmovný lístok.
 
Po vyspovedaní všetkých birmovancov v piatok od 17.00 hod. bude nasledovať spovedanie birmovných rodičov a príbuzných birmovancov. Birmovní rodičia sú rovnako viazaní ísť pred slávnosťou birmovania na sv. spoveď. Avšak spoveď môžu prijať kdekoľvek v katolíckom kostole a od ktoréhokoľvek katolíckeho kňaza. Birmovní rodičia na rozdiel od birmovancov nie sú viazaní prijať spoved len v Topoľčanoch v našom kostole. Môžu ju prijať aj v inej farnosti (napr. svojho bydliska).
 
V sobotu na záver slávnosti birmovania bude každému birmovancovi odovzdaná vytlačená Pamiatka na birmovanie s jeho vlastným menom. Treba si ju po slávnosti osobne prevziať.
Našich birmovancov vkladáme do našich spoločných modlitieb a vyprosujeme im duchovné dary, milosti a ovocie Ducha Svätého. A prajeme zo srdca im pokojné prípravy a peknú duchovnú slávnosť birmovania.
Trojjediný Boh nech ich žehná a Matka Božia ochraňuje! (DA)

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup